Seria A ar putea fi urmatorul campionat major care se va anula

Seria A ar putea fi urmatorul campionat major care se va anula

Este declaratia ministrului sportului italian, dupa ce Ligue 1 (si tot fotbalul din Franța) a devenit prima dintre cele mai puternice cinci ligi din Europa care nu se va mai relua.
Conform acestuia, sansele reluării sezonului fotbalistic din Italia sunt din ce în ce mai mici, iar o decizie definitivă in acest sens ar putea fi luată chiar până la sfârșitul săptămânii. Primul ministru al Italiei, Giuseppe Conte a anunțat în weekend că echipele sportive profesioniste isi pot relua antrenamentele incepand cu data 18 mai. Ceea ce inseamna, teoretic, ca Serie A ar putea fi reluata în luna iunie, fără spectatori.

Cu toate acestea, ministrul sporturilor, Vincenzo Spadafora, rămâne sceptic, declarand la postul de televiziune italian LA7 ca reluarea antrenamentelor nu înseamnă „obligatoriu si reluarea sezonului”. In plus, acesta este de parere ca, dacă nu se doreste incertitudine in ceea ce priveste evolutia pandemiei de COVID-19, „atunci trebuie să urmăm alte țări care au închis deja totul”, fiind de parere ca reluarea actualului sezon de Serie A are din ce in ce mai putine sanse de a se realiza. „Reluarea antrenamentelor este un pariuri semn important, dar dacă aș fi printre președinții echipelor de fotbal, m-aș gândi deja la sezonul viitor”, a concluzionat acesta.

Franța a devenit prima dintre cele mai puternice cinci ligi ale Europei care a decis ca Ligue 1 sa nu se mai reia, ceea ce ar putea influenta și alte țări europene să urmeze aceast exemplu.
Organul de conducere al Serie A va avea o întâlnire de urgență vineri, iar unii specialisti au sugerat faptul că ar putea exista o majoritate de președinți de club care să ceară încheierea sezonului, in ideea că astfel o să se poată pregăti mai bine pentru sezonul viitor.

Seria A a fost suspendată începând cu data de 9 martie, când guvernul italian a instituit un blocaj la nivel național din cauza pandemiei noului coronavirus. Din actualul sezon mai sunt de disputat doisprezece runde d, plus alte patru meciuri care au fost amânate mai devreme. Cupa Italiei a fost, de asemenea, suspendată după prima mansa a semifinalelor.

Italia urmează să relaxeze măsurile de carantina incepand cu data de 4 mai, permițând oamenilor, de exemplu să faca sport în aer liber. Se preconizeaza că cele două săptămâni între aceasta data și 18 mai, ziua in care echipele isi vor relua antrenamentele vor fi cruciale in luarea unei decizii finale, iar totul va depinde de evolutia situatiei generale, au înregistrat o scădere constantă. In ultima perioada, in Italia numărul de cazuri noi zilnice de infectare cu Covid-19, precum și decesele au înregistrat o scădere constantă.

Author: Ionuţ