Veste tristă pentru fanii MotoGP

Veste tristă pentru fanii MotoGP

Circuitul MotoGP ar fi trebuit sa continue cu o noua etapă, programată între 15 şi 17 mai pe circuitul Le Mans, unde are loc Marele Premiu al Frantei.

Cum insa Campionatului Mondial de motociclism viteză (MotoGP), din cauza pandemiei de noul coronavirus a fost amânat pentru o dată nedefinită, aceasta competitie nu va mai avea loc, citeaza AFP Marele Premiu al Franţei, conform anuntului facut de organizatori. Aceasta veste trista pentru fanii MotoGP vine dupa anularea altei competitii foarte populare in randul acestora, Marele Premiu al Spaniei, ce trebuia sa se dispute în perioada 1- 3 mai.

FIM – Federaţia Internaţională de Motociclism a facut precizarea că imediat ce va fi disponibil va fi dat publicitatii calendarul revizuit pe anul 2020. Conform declaratiei oficiale a acestui for, „noile date pentru Marele Premiu al Franţei şi recent amânatul Mare Premiu al Spaniei nu pot fi confirmate până nu vom şti exact când va fi posibil să organizăm aceste evenimente”, anunt la care au aderat si celelalte doua mari organizații, Asociaţia Echipelor de Competiţie (IRTA) şi compania Dorna Sports. More: public-bet.ro

Asadar, a fost un sezon ratat pentru MotoGP anul acesta si, in continuare, totul sta sub semnul incertitudinii. Din cauza restrictiilor impuse de pandemie, primele 4 curse din actualul sezon au fost fie amânate, fie anulate.

În prima etapa la Qatar nu s-au disputat decat cursele de la Moto2 şi Moto3, cursa principala de MotoGP fiind anulată. Au urmat apoi Marile Premii din Thailanda, din SUA şi din Argentina, la care s-a luat decizia amânarii pentru partea a doua a sezonului, care a fost prelungit pana la 29 noiembrie.

Cum situatia mondiala generala nu s-a imbunatatit semnificativ, a fost randul Marelui Premiu al Spaniei de pe circuitul de la Jerez la MotoGP, programat initial în perioada 1- 3 mai, sa fie anulat săptămâna trecuta.

Mai mult decat atat, federaţia de motociclism a fost mai transanta de data aceasta, recunoscand ca „o nouă dată nu poate fi confirmată până când nu ştim exact când s-ar putea organiza evenimente”.

Pe mapamond, majoritatea competițiilor sportive s-au anulat sau amânat ca urmare a extinderii pandemiei de noul corovanirus, cele mai elocvente exemple fiind Compionatul European de Fotbal 2020 si Jocurile Olimpice. Acestea au fost amanate cu un an, insa multe alte intreceri sportive foarte populare sunt in continuare sub semnul intrebarii, organizatorii intrand în imposibilitatea de a putea da publicitatii o dată clara a reprogramarii acestor evenimente.

Author: Ionuţ