Recorduri: cel mai lung meci de tenis

Recorduri: cel mai lung meci de tenis

S-a intamplat in 2010 la Wimbledon: John Isner – Nicolas Mahut 6–4, 3–6, 6–7(7), 7–6(3), 70–68

 Americanul John Isner detine un record unic in tenisul de camp mondial, fiind invingatorul celui mai lung meci din istoria unui turneu de Mare Slam. Americanul, actualmente pe locul 21 ATP, il invingea in anul 2010 pe iarba de la Wimbledon pe jucatorul francez Nicolas Mahut cu scorul de 6–4, 3–6, 6–7(7), 7–6(3), 70–68, dupa o partida care a durat 3 zile, totalizand 11 ore și 5 minute de joc.

In total, 12 recorduri mondiale au cazut la finalul acelei partide, conform unui comunicat al Guinness World Record, iar ambii tenismeni, atat Isner, cat si Mahut au primit certificatele pentru aceste recorduri recunoscute oficial:

 1. cel mai lunga partida din tenisul profesionist: 11 ore si 5 minute;
 2. cel mai lunga disputa dintr-un turneu de Mare Slem;
 3. cel mai lung maci jucat la Wimbledon;
 4. cele mai multe game-uri jucate intr-un meci de tenis profesionist, 183 in total;
 5. cele mai multe game-uri dintr-o partida de turneu de Mare Slem;
 6. cele mai multe game-uri intr-un meci de la Wimbledon;
 7. cei mai multi asi reusiti de un tenisman intr-un meci de tenis profesionist. 112 de asi a resusit Isner John in cele 11 ore și 5 minute de joc, depasind precedentul record, cel al lui Ivo Karlović (78); locul al doilea este detinut, binenteles, de adversarul sau, Nicolas Mahut doborand si el acel record, cu 103 de astfel de servicii direct castigatoare;
 8. cel mai mare numar de servicii direct castigatoare intr-o partida de Grand Slam;
 9. cei mai multi asi intr-un meci de la Wimbledon;
 10. acel meci de poveste a consemnat si cel mai mare numar de game-uri intr-un singur set, 138 – acel 70-68 din setul 5 al disputei; avem de-a face cu un nou record intr-un meci de tenis profesionist
 11. cele mai multe game-uri intr-un set in cadrul unui meci de Grand Slam
 12. cele mai multe game-uri intr-un set in cadrul unui meci de la Wimbledon.

Asa cum bine stiti, anul acesta turneul de Mare Slam de la Wimbledon a fost anulat din cauza pariuri sportive pandemiei de coronavirus. Din punct de vedere financiar insa organizatorii nu vor avea de suferit, intrucat acestia aveau asigurare.

2 milioane de dolari pe an au platit acestia pentru o asigurare impotriva unei pandemii timp de 17 ani, astfel ca Wimbledon va fi despagubit cu nu mai putin de 141 milioane milioane dolari.

Author: Ionuţ